България се управлява без ясна визия за дългосрочно развитие. Имитацията за реформи е най-големият грях на всички кабинети, управляващи в последните десет години. Това заяви Горан Благоев, бивш водещ на "Вяра и общество" по БНТ и член на "Републиканци за България" при представяне на учредителната декларация на партията. Инициативният комитет единодушно с 89 гласа прие учредителната декларация на партията.

Учредителното събрание на партия "Републиканци за България" ще бъде следващата седмица.

Глобализацията отваря нови възможности, но ни обрича на нови общи заплахи. Трябва да посрещнем новите възможности и новите заплахи, настоя Благоев.

Модерното управление задължава участниците в политиката да отговарят на определени критерии и Благоев вярва, че почтеността и компетентността да станат основни в политиката. Никой няма интерес от корумпирани политици, враждебно настроена интелигенция и неработещи институции, изтъкна Горан Благоев.

У нас все повече българи гледат на качеството си на живот като функция от управлението на страната, призна той и допълни, че хората не приемат да ги управлява някой, който ползва обществените ресурси за своя облага.

Пътят към доброто управление минава през дефектите на свръхперсонализираната власт, налагане на ново поколение модерни политици, с висок морал и образователен ценз.

Българите заслужават не само добри доходи, а доходи съизмерими с европейските, по думите на Благоев.

Учредителите на "Републиканци за България" си поставят за цел да бъдат добър пример за европейски политици в България. Целите пред партията са да да водят дясно центристка политика, да бъдат последоватлени в демократичните ценности, върховенството на закона да не подлежи на съмнения, да допринесат за промяна на политическия модел, да бъдат политически гарант, че няма да има връщане към отминали времена, да работят в постоянен контакт с хората, да работят за една по-добра и сигурна Европа, да дадат път на нови хора да получат достъп до политическите трибуни на страната и да работят за силното намаляване на негативните ефекти от демографската криза.

Те декларират, че ще работят за създаване на мобилизиращи национални каузи, добро управление на страната чрез консенсус, авторитетна съдебна власт, балансирана външна политика, изготвяне на специфични управленски политики за населените места с ромско население.

Горан Благоев призова хората да работят за модерна България и силна Европа.

Цветан Цветанов иска партията му "Републиканци за България" като отбор

Цветан Цветанов иска партията му "Републиканци за България" като отбор

Обединение за защита на единствения възможен път за развитие - евроатлантическият