"Републиканци за България може да обедини истинските евроатлантици". Toва заяви бившият заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов на официалното представяне на Инициативния комитет на ПП "Републиканци за България" пред НДК.

Цветанов иска хората в новата му партия да бъдат диалогични и да бъдат заедно. Ние сме заедно в целите, условията и усилията за силен Европейски съюз и НАТО, подчерта той.

Ако всеки един от нас не даде необходимото, няма как да променим това, което говори всеки един човек с приятелите си, отбеляза Цветанов. Той си постави за цел промени в образованието, съдебната система, културата и електронното управление.

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Цветан Цветанов изключва да има следващ мандат с премиер Борисов

Той отрича да има договорка с ГЕРБ

"Нека да бъдем заедно, за да успеем. Това е проектът на хора, които носят своето лидерство и идеи, но това не е проектът на един човек и лидерство, което имахме в българските политически проекти".

"Най-важното е да има отбор, идеи и когато формулираме правилните послания, да знаем, че това е решението, което е достатъчно добре аргументирано, защото отборът не е един човек, а отборът сме всички ние", призова Цветанов.

По думите днес се полага началото на един нов политически проект и на един проект, който трябва да обедини всички в център дясно мислещи хора.

Горан Благоев: Имитацията на реформи е най-големият грях

Горан Благоев: Имитацията на реформи е най-големият грях

Глобализацията отваря нови възможности, но ни обрича на нови общи заплахи

Това е проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности и многообразието, което има в България, да бъдем заедно и да няма противопоставяне в политиката, настоя Цветанов.

Той не иска противопоставяне, кой, какъв етнос има, да няма противопоставяне за това, кой на каква възраст е, а да има обединение на експертизата и това, което може да се даде на обществото.

Днешната политика, при това противопоставяне трябва да намерим пътя за една нормалност и да ни даде настоящето да направим анализ. Трябва да очертаем бъдещето и днес това, което имаме в страната, аз не виждам хоризонта, който да изведе страна напред, изтъкна лидерът на "Републиканци за България".

Цветанов очаква 300 души от СДС да се влеят в неговия нов проект

Цветанов очаква 300 души от СДС да се влеят в неговия нов проект

Бившият втори в ГЕРБ очаква да спечели колкото управляващата партия

Въпреки днешната криза, противопоставяне и липсата на реален политически дебат, повече от всякога страната ни се нуждае да бъде защитен единственият възможен път за развитие - евроатлантическият, категоричен бе Цветанов.

Когато говорим за учредителна декларация и инициативен комитет, това нямало как да бъде постигнато с неуспели хора.

Това е проект, в който искаме да бъде всичко прозрачно и това, което е липсвало в българската политика, изтъкна бившият втори в ГЕРБ.

В партията влизат световният европейски шампион по щанги Благой Благоев, Горан Благоев, Джема Грозданова, д-р Румен Динев, криминалният психолог Тодор Тодоров, Христо Казанджиев, експерт по енергетика, проф. Румен Кънчев, Георги Пандуров, Боян Иванов, Георги Стефанов и други.

ГЕРБ се превърнали в най-мразената партия, установи Цветанов

ГЕРБ се превърнали в най-мразената партия, установи Цветанов

Бившият втори в партията строи свой политически проект