Градушка удари Кърджали и Враца, съобщава Нова телевизия.

Според БНР в Кърджали някои от ледените зърна са били с големината на череша. Съобщава се, че загражданията за ремонта на пазара в областния център са паднали, движението е било изключително затруднено, а ул. "Антим I" е под вода. Хора, които живеят в района, в момента се опитват да разчистят дъждоприемните шахти, за да поемат водата.

Невиждана буря вилня в Кърджали и в Плевен

Невиждана буря вилня в Кърджали и в Плевен

Изкоренени са дървета, 2 села в Кърджали още са без ток

По информация на Нова телевизия в Кърджали има и съборени дървета.

bTV информира за градушка и във във Врачанско.

За кратко буря със силен вятър и дъжд се развихри и в София.

Отделно от ЧЕЗ съобщиха, че силен вятър, дъжд и мълнии са нанесли десетки щети по електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ Разпределение. Счупени са 7 стълба на компанията, изгорели са трансформаторни машини в трафопостове, множество проводници са разкъсани от паднали дървета.

Засегнати от бурите бяха областите София, София област, Кюстендил и Перник. ЧЕЗ Разпределение възстанови повечето повреди по мрежа средно напрежение и работи по отделни сигнали на мрежа ниско напрежение за възстановяване на електрозахранването на единични обекти.

Допълнителни аварийни екипи работят за отстраняване на повредите.

По-рано беше съобщено, че бурята, която премина над страната тази нощ причини, смъртта на мъж и рани жена край езеро в Долни Богров.

Днес 19 области са с жълт код за опасни явления.