Гражданско неподчинение обявиха тази сутрин служителите на Агенцията за борба с градушките.

Над 120 работници от полигона в Голям Чардак и Поповица излязоха на протест, за да покажат, че не са съгласни с условията на труд и с предстоящите съкращения, съобщи Нова телевизия.

Работниците настояват за адекватно решение на проблема с числеността на персонала. Те искат и справедливи възнаграждения, защото заплатите в системата са малко над 300 лева

Работниците в агенцията са недоволни и от лошите условия на труд, в които са принудени да работят – във фургони на 40 години, без вода и електричество. Дежурствата им са по 34 часа.

Началото на сезона на градушките в момента започва. Директорът на Агенцията Ваньо Славеев заяви в ефира на Нова телевизия, че откакто е поел поста са замразени всички съкращения. Предстои и увеличение на заплащането на служителите.

Припомняме, преди около месец ръководството на агенцията бе сменено.- инж. Николай Николов бе уволнен с мотив неизпълнение на служебните задължения. Инж. Николов алармираше за лошото финансиране на агенцията, което й пречи да върши адекватно работата си.

Служителите на агенцията от няколко месеца предупреждават за намерението си да протестират.