В ЕНЕРГО-ПРО са постъпили сигнали от клиенти за получени имейли от името на компанията. В тях се съобщава за "надвзети" суми и се приканват за споделяне на лична информация и последване на зловреден линк уж за да им възстановят пари.

От компанията съобщават, че клиентите е необходимо да знаят, че при необходимост от възстановяване на суми компанията ги приспада при издаване на фактурата за следващо плащане.

Възстановяване на суми в брой или по банков път става само след изрично подадено заявление в Център за обслужване на клиенти или чрез имейл до service@energo-pro.bg подписано с квалифициран електронен подпис, припомнят те.

Фишинг атаките представляват изпращане на измамни имейли или други електронни съобщения, за да бъдат заблудени потребителите с цел получаване на техните лични данни. След като им бъде върната желаната информация, хакерите получават достъп до пароли и финансови услуги, използвани от предоставилите данните, като по този начин биха могли да откраднат пари, блокират акаунти, злоупотребят с профили.

При съмнения компанията препоръчва на своите клиенти да използват контактите на официалната интернет страница на компанията: https://energo-pro.bg/bg/kontakti.