Ако премиерът прецени, ще отиде при депутатите. Той вече заяви, че ще го направи. На всички е ясно, че целта да отиде там е да бъде унизен, а не да се чуе Планът за възстановяване и устойчивост. Това заяви транспортният министър в оставка Росен Желязков в ефира на Нова телевизия.

Планът е ясен. ако парламентът има други виждания има възможността да направи допълнения и предложения. Такива хрумки за привиквания унижават правовата държава от гледна точка на разделението на властите.

Той коментира думите на Филип Станев за това, че е имало подмятания от страна на депутатите от ГЕРБ към останалите депутати.

Дори Фердинанд не смятал, че викането му в парламента е посегателство

Дори Фердинанд не смятал, че викането му в парламента е посегателство

Татяна Дончева: Борисов иска пари от Европа, а не може да обясни планът за възстановяване

Разбира се, във всяко едно Народно събрание има подмятания. Между редовете по хоризонтал и вертикал прехвърчат искри. За съжаление, добрите нрави дори и в Народното събрание не са принцип, а изключение. Парламентарната етика ще е тема, която ще занимава всички. Аз и моите колеги ще направим необходимото, за да върнем добрия тон в парламента", каза Росен Желязков.

Според него Народното събрание не трябва да търси рейтинг, а да задава добър тон в обществото. "Цвета Караянчева бе добър председател и се ползваше с необходимия авторитет, колкото и да се опитват всички да я унижават