Страната ни преодоля много препятствия по пътя си към съюза, е заявил министър-председателят Сергей Станишев по време на срещата си със създателя на новогодишното празнично светлинно шоу в чест на влизането ни в ЕС Герт Хоф.

Припомняме, Хоф е световно известен сценичен дизайнер, като голяма част от проектите му са свързани с култовата германска група Рамщайн.

Страната ни има какво да предложи на Европа и 1 януари 2007 година е подходящ момент да покажем това, като влезем в европейските медии с това шоу, е каза още министър-председателят.
Времето е прекрасно за шоу, е заявил от своя страна гостът.

За мен е голяма чест да подготвям това събитие, това ще бъде страхотно шоу, което ще бъде видяно от цяла Европа, казва още Хоф, като припомня, че вече има опит в организирането на такива чествания.
Премиерът е благодарил на госта си, че си е закачил трикольора ни в знак на солидарност с българските медицински сестри в Либия.

Той е подчертал, че освен за отбелязването на присъединяването на страната ни към ЕС България ще използва светлинното шоу, с което ще влезе в европейските медии, за да покаже на света подкрепата, която оказва на сънародниците си в Либия.