Ирландия въвежда изискване за отрицателен тест за COVID-19 за всички пристигащи граждани, съобщи МВнР. Те влизат в сила от 3 декември 2021 г.

По информация на посолството ни Дъблин, всички пътници, пристигащи в Ирландия, включително ваксинираните и преболедувалите COVID-19, ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той трябва да е PCR тест, извършен през последните 72 часа, или антиген тест, направен до 48 часа преди пътуването. Децата на възраст до 11 г. са освободени от тест.

Проверки за съответствие на документите на пътуващите с настоящите изисквания ще бъдат извършвани от въздушните и морските превозвачи, както и на място при пристигане на пристанища и летища в страната.

Туристи от „червена зона“ вече влизат у нас без PCR тест

Туристи от „червена зона“ вече влизат у нас без PCR тест

Необходим им е единствено валиден COVID сертификат

Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни, след което ще бъде разгледана възможността за тяхното премахване или продължаване.

Подробна информация за действащите ограничения може да бъде намерена на официалния сайт ирландското правителство: https://www.gov.ie/en/press-release/a83e7-covid-19-reframing-the-challenge-continuing-our-recovery-reconnecting/.