Испанските власти разбиха нелегално производство на цигари по сигнал на ГДБОП. Престъпната група се е занимавала с незаконно производство в периода 24-26 февруари 2021 година, съобщи МВР. За изпълнението на всички фази фабриката е била напълно оборудвана със специализирана техника. По време на акцията са иззети 257 800 кутии цигари - произведени и готови за последващ транспорт, материали и консумативи за производството на тютюневите изделия от четири марки цигари.

В помещението са задържани осем работници с украинска националност. Сред арестуваните е и български гражданин, заемал високо ниво в йерархията на престъпната организация. При претърсванията в обитаваното от него жилище са намерени и иззети мобилни телефони и сумата от 35 хиляди евро в брой.

Гърция разби голяма мрежа за контрабанда на цигари, има българска връзка

Гърция разби голяма мрежа за контрабанда на цигари, има българска връзка

Близо 40 души са били арестувани

Претърсени са още две складови помещения, засечени в рамките на воденото разследване. Установено е, че едно от помещенията също е било използвано като нелегална фабрика за производство на цигари, която в по-късен етап е била демонтирана. В другия склад са намерени и иззети материали и консумативи за нелегалния производствен процес.