Няма проблем, че не ни споменават за коалиция, въпросът е ние кого ще посочим за коалиционен партньор. Това заяви Радостин Василев от "Има такъв народ" в сутрешния блок на БНТ. Той обясни, че все още не могат да кажат дали "Продължаваме промяната" е потенциален партньор. ИТН избягват да коментира предложения за министри, преди да дойде време, в което самата партия да го издигне.

И сега условията на ИТН за коалиция отново ще бъдат за политики. Може да се наложи да предлагаме кабинет отново, все още не се знае на кое място ще завършим на изборите, посочи Радостин Василев. Той коментира поведението на ПГ и в предишните Народно събрания, което ще продължи и в бъдеще - "При ИТН липсва т.нар. политическа всеядност - задкулисието в политиката и договарянето на 121 депутатите е грешно."

ИТН подкрепя коалиция, която въведе електронното дистанционно гласуване

ИТН подкрепя коалиция, която въведе електронното дистанционно гласуване

Слави Трифонов чете резултатите от преброяването и избирателните списъци

Той отбеляза, че ИТН не са предизвикали изборите, а партиите, които не ги подкрепили. Безпринципни коалиции няма да правим. Готвим се за още, още и още, но сме наясно, че правителство трябва да има извън ГЕРБ и ДПС, подчерта Василев.

Според него социологическите агенции категорично не могат да познаят резултата на ИТН от изборите. Това, което предполагат социологическите агенции, няма да се случи, увери Василев, като добави, че от партията се срещат с разочаровани техни симпатизанти и се опитват да им обяснят защо не са успели да съставят правителство.

ИТН категорично застават зад кандидатпрезидентската двойка за втори мандат Румен Радев-Илияна Йотова.