Собственикът на тенис клуб "Банкя" Иван Саздов заведе дело за клевета срещу Елена Йончева след подадените от нея сигнали за злоупотреби на премиера Бойко Борисов. Това съобщи самият той, цитиран от "24 часа".

Припомняме, че в скандала бе замесено и името на Саздов. 

Саздов отрича да е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и да има офшорка "Палмс Ентерпрайсиз", в която е превел 1,7 милиона евро.

"Това е лъжа. Ще искам максималното обезщетение - търпя не само морални и здравословни щети, но и се петни доброто ми име", заяви той.

Депутатът от БСП Елена Йончева уличава премиера Борисов в лъжа. С пост във Фейсбук Йончева заявява, че Борисов лъже за братовчеда Ради и къщата в Барселона. Припомняме, че тази сутрин в интервю за БТВ Борисов заяви, че "Ние сме сложна рода". С едните братовчеди не си говорели 30 години, само си махали. С другите не се виждали 40 години. Двама братовчеди съм ги бил, затова не си говорим, разказа Бойко Борисов.

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Три сигнала от Елена Йончева за Борисов и братовчеда

Депутатът от БСП обвини Борисов, че лъже за роднините си

Елена Йончева заявява, че разполага с информация. Припомняме, че в събота депутатът от БСП се закани да предостави на главния прокурор Сотир Цацаров всички необходими документи по случай с къщата в Барселона и т.нар. от нея кръг "Банкя".

Социалистите изготвят сигнал съвместно с юристи и настояват Цацаров да проучи случая заедно с проверката на офшорните сметки.