Във връзка с изграждането на водопровод по ул. "Суходолска" в столицата се налагат промени в организацията на движението, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

На 29.06.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва:

- по южната половина от пътното платно на ул. "Суходолска" в участъка при кръстовището с ул. "Кубан". Движението на ППС ще се извършва по северната половина от пътното платно на ул. "Суходолска" в същия участък, като се регулира с преносима светофарна уредба;

- по ул. "Кубан" в участъка от ул. "Суходолска" до ул. "Чемерика";

- поетапно: в единия етап по южната половина от пътното платно на ул. "Суходолска" в участъка между ж.п. прелеза и ул. "Банско".

Движението ще се извършва по северната половина от пътното платно, в другия етап по северната половина от пътното платно на ул. "Суходолска" в участъка между ж.п. прелеза и ул. "Банско", като движението се извършва по южното платно на посочения участък, като се регулира с преносима светофарна уредба.

От 10.00 до 18.00 часа на 29.06.2019 г. маршрутите на автобусни линии №№ 72 и 77 в посока към ж.к. Западен парк се скъсяват до ж.к. Красна поляна (кръстовището бул. Възкресение-ул. Рижки проход).

За маршрутите се закрива спирка с код 0620 "Ж.к. Западен парк".