Първите стъпки в света на елегантността често са по-несигурни и човек може да изпадне в истинска зависимост от сложното и завладяващо търсене на личен стил. Безупречното и елегантно присъствие е нещо, което можете да научите като наблюдавате определени хора, четете насоки за правилен етикет и следвате съвети на различни специалисти. След това е нужна практика, докато това не се превърне във ваша природа.

Грижа за тялото и здравето

Няколко минути физическа активност всеки ден, разходка, по-малко алкохол и баланс в храненето ще направят повече за вас, отколкото бихте могли да си представите. Да се грижиш за тялото и организма си е инвестиция в себе си и здравето си и въпреки че изисква известни усилия, това може да доведе до невероятни резултати.

Дрехи по мярка

Всеки, който е имал удоволствието да носи костюм с подходящ размер, ще се съгласи, че невероятният комфорт, свободата на движение и цялостното визуално въздействие са несравними. Купуването на дрехи с точен размер е изключително важна стъпка. Колкото и красива и скъпа да е дадена дреха, ако е прекалено широка или тясна за фигурата, никога не изглежда добре.

Снимка 539785

Източник: depositphotos

Парфюм в унисон с личността

Всеки мъж, който се грижи за външния си вид, трябва да избира и безупречен аромат за себе си. Силата на парфюма никога не бива да се подценява. Затова трябва да залагате на парфюм, който ви помага да печелите вниманието, което искате. Специалистите от марката Montale твърдят, че балансираният парфюм, съдържащ нотки на тамян, кехлибар, кедър или дървесни акорди, перфектно допълва визията на елегантните мъже. Парфюмите, създадени от марки с богата парфюмна традиция, са истински устойчиви и ефективни.

Здраво ръкостискане

От ръкостискането може да се каже много за човек и да се анализира част от неговата личност. Човек, който знае как да се здрависва, създава представа за чувство на увереност. И все пак бъдете умерени - не се опитвайте да се състезавате с другия човек.

Елегантността е състояние на духа и физическо представяне. Независимо дали става въпрос за костюм, портфейл от естествена кожа, прическа или категоричност в разговорите, елегантността на мъжа се определя от неговата увереност и не на последно място - по добрите обноски.