Снимка Дрязги не е имало, имаше различни позиции, коментира лидерът на политическо движение “Социалдемократи” Николай Камов процеса, след който се стигна до днешното подписване на коалиционното споразумение между 8-те партии в лявото пространство.

За нас, обобщи той, винаги е било важно каква е политиката и този въпрос и днес включително, в последния момент, ние поставихме на първо място след толкова успешно и безпрецедентно за българските нрави постижение на Граждански форум “Нова левица”.
Според Камов именно гражданският форум е мястото, където с участието на всички партии от коалицията трябва да бъде съобщена нейната платформа.
Днес, съобщи той, такава договореност е постигната. Има няколко открити въпроса за листите, каза лидерът на ПДС и добави, че за тях не най-важното са избираемите места – въпрос, по който всички мислят, че социалдемократите имат свръхпретенции.

Политическо движение “Социалдемократи” има възможности и затова не са скромни, категоричен е Камов. Според него в случая най-важното е било да се мотивират силните организации за участие в изборите независимо от това, че не са на избираеми места.
Днес имаме малко придвижване напред в тази посока, но остават още открити въпроси, добави лидерът на движението.
Според Камов в хода на преговорите не са правени компромиси, въпросът е бил да се достигнат най-добрите решения. Той обаче призна, че по някои позиции това не се е случило.