Продължава кампанията "Капачки за бъдеще". Вече се събират и метални кенове от напитки. По този начин се финансира закупуването на апаратура за болниците. А вече беше дарена и специализирана линейка.

На 16-ти и 17-ти октомври - събота и неделя, желаещите ще могат да се включат в инициативата "Капачки за Бъдеще", като освен пластмасови капачки, вече ще се събират и алуминиеви кенове. Към момента е организирана логистика за събиране и на кенове в градовете София, Варна, Бургас, Ботевград, Благоевград, Бяла (Русенско), Велико Търново, Велинград, Враца, Ловече, Перник, Плевен, Полски Тръмбеш, Русе , Стара Загора, Троян, Трявна, Търговище, Хасково, Шумен, Сливен, Пловдив, Ямбол и Пазарджик.

Снимка 550438

Източник: Капачки за бъдеще

Алуминиевите кенове са едни от най-екологичните опаковки за напитки, тъй като алуминият може да бъде рециклиран безкрайно много пъти и на 100%. При разделно събиране, рециклираните алуминиеви кенове могат да бъдат произведени отново само след 60 дни. Чрез участието в акциите на "Капачки за Бъдеще", всеки ще може да допринесе не само за рециклирането на вложения алуминий, но и ще подкрепи една благородна и стойностна кауза.

За последните 4 години от неправителствената организация "Капачки за Бъдеще" са дарили 22 кувьоза за 22 общински болници в страната. Закупена е медицинска апаратура за детски и неонатлани отделения за още 14 български лечебни заведения и са осигурени средства неонатална линейка със специално оборудване в помощ на най-малките пациенти от страната. Продължават с набиране на средства за втора неонатална линейка, като освен пластмасови капачки, вече ще могат да се предават и алуминиеви кенове. За събиране на алуминиеви кенове, всеки може да последва следните 3 стъпки:

  • - Да се увери, че кеновете са алуминиеви - това лесно може да се провери с магнит. Ако магнитът ги лови, значи не са от алуминий и не са подходящи
  • - Да ги смачка добре, с внимание към острите им ръбове, за да не се пореже
  • - Да следи за кампании за събиране на капачки и кенове в рамките на пролетните и есенни акции на "Капачки за Бъдеще"

Припомняме, че Пловдив се сдоби с нова детска линейка, закупена с пари от капачки. За News.bg разказа тогава Лазар Радков, който е създател на кампанията.

Неонатална линейка, купена с вашите капачки, пътува към Пловдив

Неонатална линейка, купена с вашите капачки, пътува към Пловдив

Промяната трябва да започне от нас, убедени са „Капачки за бъдеще“