Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че твърдо вярва в невинността на двамата българи, които все още се намират в сръбски арест.

Той посочи, че от партията поддържат постоянна връзка както с българския консул в Ниш, така и с родителите на момчетата. "Ние разбира се, че ще се погрижим за хората си", беше категоричен Каракачанов.

На този етап няма основание за сериозно притеснение, допълни лидерът на МВРО и обясни, че няма моменти от този случай, които да подсказват, че това е провокация от сръбска страна.

„Както властите, така и медиите са изключително внимателни и не можем да имаме основание да се съмняваме за провокация", каза Каракачанов.

Разбирам ситуацията в Сърбия, тя е много сложна, както и ситуацията на Балканите. От една страна в Сърбия има избори, от друга е проблемът с Косово, който допълнително нагнетява напрежението и това е причината за тази по-твърда реакция на сръбската полиция, коментира още Каракачанов.


Той отново посочи, че и останалите пътници от автобуса казват, че не са видели българите да изгарят знаме, а и самите момчета категорично отричат да са го извършили. „Аз предпочитам да вярвам на момчетата", каза Красимир Каракачанов.

В студиото на Нова телевизия Каракачанов каза, че България трябва да стане инициатор на Балканска конференция, в която да вземат участие всички страни от полуострова. „Проблемите на Балканите идват от това, че те са разрешавани винаги на парче", коментира Каракачанов и посочи като изключителен проблем именно Косово. По думите му казусът Косово ще бъде разрешен по „нецивилизован" начин и може да доведе до поредния сериозен конфликт в района.