Имунизацията срещу коронавирус в момента се бави в цяла Европа, да не я политизираме. Проблем са забавените доставки на ваксини. Всяко свързване на ваксинацията с изборите мисля, че е несериозно. Всички ваксини, които са налични, трябва да бъдат употребени. Това заяви в "Панорама" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

По думите ѝ, ваксинирането е важно за всички български граждани.  Тя даде висока оценка на предоставената възможност за имунизиране и извън приоритетните групи. Мисля, че тази зелена зона, която се оформи, е една стъпка напред - това е начинът колкото се може повече хора да се ваксинират", каза Караянчева.

ГЕРБ дърпат пред БСП на старта на кампанията

ГЕРБ дърпат пред БСП на старта на кампанията

Тренд: Формулата за Народно събрание остава 5+2

Тя изреди накратко постиженията на управляващите в условията на пандемия и коронакриза. Сред тях са задържане на безработицата на 6,88%, повишаване на заплатите в публичния сектор, ръста при пенсиите и мярката 60/40. Заедно с това, Караянчева удари опозицията от БСП.

Със самото откриване на това Народно събрание започнахме да работим за председателството за съвета на ЕС и всъщност тогава и правителството и парламента си поставихме много високи цели. БСП бяха тези, които ни казваха, че няма да се справим, че ще се провалим, но всъщност след 6 месеца и нашите партньори признаха, че се справихме отлично с това предизвикателство. БСП влизаха и излизаха от парламента, представиха си визия за България, пък после 3 месеца ги нямаше", каза Караянчева.

Караянчева: Датата 4 април бе избрана от президента на инат

Караянчева: Датата 4 април бе избрана от президента на инат

Президентъ не трябва да забравя, че много хора иска неговата оставка също

Тя призова да не се използват за агитация националните празници на страната.

"Ако някой иска да чете слова, нека да го направи. Аз отивам да се преклоня, за мен не е важно какво ще кажа от върха на Шипка, за мен е важно какво правя, по какъв начин чувствам този празник и какво искам да кажа на хората със своето встъпване и преклонение. Не е най-важно дали ще се четат слова", каза Караянчева.