Провелият се вчера многомилионен „Митинг за демокрацията и героите” на площад "Йени капъ" в Истанбул с участието на президента на Турция Реджеп Ердоган не мина и без присъствието на български политици.

Заместник-председателят на партия „НПСД“ Касим Дал присъства на мероприятието в турския град. 

Припомняме, бившият заместник на Ахмед Доган в ДПС е основател на Народна партия „Свобода и Достойнство“, член в момента на Реформаторския блок.

Многомилионен митинг в Истанбул в подкрепа на Ердоган

Многомилионен митинг в Истанбул в подкрепа на Ердоган

След 15 юли има нова Турция

Около себе си виждам огромна вълна от хора тръгнали с националния флаг в ръка да защитават Свободата! Днес на площад „Йени капъ“ в Истанбул почитаме героичната саможертва на всички, които загинаха за демокрацията. Всички които подкрепят демокрацията са тук!”, написа той във „Фейсбук” и публикува снимки от митинга.

Дал отбеляза на страницата си, че е на митинга по покана на президентството на Турция.

Събитието под надслов „За падналите в жертва за родината и демокрацията“ събра между 3.5 и 5 милиона души.

На митинга присъстваха всички членове на правителството, народни представители, както и официални гости от цял свят. Той се проведе под егидата на турския лидер Реджеп Тайп Ердоган.

Според Дал грандиозното събитие е организирано в името на родината, в защита на демокрацията, и в памет на геройски загиналите в опита за метеж от преди няколко седмици.