България е успяла да обърне епидемичната вълна, без да влиза в локдаун. На много места в Европа в момента има пълно затваряне. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, съобщи Нова телевизия.

Още от лятото беше планирано всичко. Смъртността трябва да бъде анализирана в детайли. 90% от починалите са над 60-годишна възраст и не са имунизирани. Затова призовах възрастните хора да се ваксинират, обясни Кацаров. По думите му имунизацията трябва да остане доброволна.

Експерти призоваха за промени в изпитните формати за учениците

Експерти призоваха за промени в изпитните формати за учениците

Тестовете със затворени отговори вкарват децата в мисловен калъп, смятат те

Относно тестовете за учениците той заяви, че за доставките им отговаря МОН. Нашето изискване е да осигурим безопасна среда в училищата. Всеки осигурява тестовете за своето ведомство. В случая ние се ангажирахме да помогнем на образователните власти, защото си даваме сметка, че това се прави за първи път и е трудно. Той обясни, че доставките обикновено са от Китай и отнема време, докато пристигнат. Договорили сме над 4 милиона теста. Над милион и половина са доставени на МОН. Останалите ще бъдат доставени тази и другата седмица, поясни той.

По думите му в парламента трябва да се влиза със зелен сертификат. Така ще дадат пример на обществото, така че ги призовавам да гласуват такова решение, заключи Кацаров.