Протестната кампания на КНСБ заради предложенията за промени в Кодекса за социално осигуряване започва днес с изграждане на палатков лагер срещу служебния вход на Народното събрание - в градинката между ул. „Оборище" и Националната художествена академия.

Синдикатът ще събира подписка при палатковия лагер с искане внесеният в Народното събрание законопроект да бъде оттеглен. Ще бъдат раздавани разяснителни материали на желаещите да подкрепят подписката. При палатковия лагер ще бъдат изпълнителните секретари на КНСБ Стойчо Кръстев и Николай Недев заедно с протестиращи от синдикални структури.

Синдикатите обявиха, че излизат на национален протест на 7 октомври.

Причината -  промените в здравната и пенсионна сфера, както и в администрацията. Синдикатите настояват стажът и възрастта за пенсиониране да се запазят, а за сметка на това да се вдигнат осигуровките.

От 10 ч. утре във фоайето в централата на КНСБ на пл. Македония ще бъде оформен траурен кът в памет на проф. д-р Желязко Христов с траурна книга за съболезнования. Дългогодишният лидер на синдиката почина вчера на 62-годишна възраст.

В петък временно ще бъде преустановен палатковият лагер, който ще продължи отново от понеделник.