От НДСВ остро реагираха на казаното тази сутрин от Иван Костов, че сините могат да водят диалог с НДСВ, само след като Симеон върне неправомерно взетите земи.

От името на жълтите Минчо Спасов подчертава, че именно Костов като премиер преди 11 години е казал, че имотите са отнети несправедливо от Царя и са му върнати справедливо.

Очевидно предизборните страсти при някои хора водят до амнезия, заявява Спасов и представя документ лично подписан от Иван Костов през 1998 година.

Това е становище на министерски съвет, адресирано до конституционния съд, с което се казва, че „искането на главния прокурор за установяване противоконституционност на Закона за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и техните наследници /ДВ, бр. 305 от 31.ХІІ.1947 г./ е основателно и следва да бъде уважено".

Според жълтата партия обяснението за двойственото поведение на Костов преди и сега може да бъде опитът му да се легитимира след неуспеха си на евроизборите, като си търси „враг" в лицето на НДСВ.