Днес гласувах за това в България да има демокрация, не диктатура, не едноличен режим. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който гласува в музикалното училище „Любомир Пипков" в столицата.

Той изтъкна, че в Националния предизборен център на левицата са постъпили редица сигнали за нарушения в изборния ден. В Пловдив например вече е ясна схемата, по която ГЕРБ купуват гласове. Хората излизат от секцията, отиват на определено място, заявяват, че са гласували за управляващите, след което има се дава разписка и на друго място има се дават по 20-30 лв. Според Станишев има и свидетели на това.

Попитан за целувката, поискана от Ахмед Доган соц. лидерът коментира: „Въпросът е днес българите да не направят една целувка на смъртта с управляващата пария".
Станишев призова хората да гласуват свободно и да не се поддават на натиска. Според него управляващите правят избори както Алеко Константинов е описал в произведението си „Бай Ганьо прави избори".

„Мутрите са си мутри, и в костюм да ги облечеш, те си правят избори по мутренски", категоричен е соц. лидерът. На въпрос приема ли гласовете на ДПС, той отговори: „Не приемам гласовете на мутрите и целувки от мутри."