Бойко Борисов разкри още две от имената на министри в своя кабинет.

Това са Николай Младенов - министър на отбраната и говорителят на касационната прокуратура Маргарита Попова - на правосъдието.

Името на Попова беше обявено във връзка с вчерашния скандал с РЗС. Припомняме, Яне Янев заяви, че Бойко Борисов е канил някой от неговата партия за министър с SMS-и.
По непотвърдена информация това е бил Димитър Абаджиев. 

Маргарита Попова

Днес разпечатката на телефона, от който лидерът на РЗС твърди, че са получавани съобщенията ще е на разположение в пресцентъра на ГЕРБ, обяви Бойко Борисов в студиото на Нова Телевизия.

Не само че не са пращани SMS-и, а и телефонът не беше в мен, категоричен е той.
Да не сме гаджета с тях да си пращаме SMS-и и да се чуваме

Вчера му се обадих на Яне, става въпрос за някакво недоразумение. Нека прекъснем тая тема, че действително се ядосах, заяви Борисов видимо раздразнен.

Маргарита Попова ще е новият правосъден министър. Разговарял съм с главния прокурор, с Брюксел съм направил консултации и е много добре приемана.

Попова
Приех номинацията за правосъден министър, защото мисля, че мога да дам още нещо за реформата в съдебната система
                     Още...

Така лидерът на ГЕРБ категорично прекрати всякакви спекулации около това кой ще заеме мястото на Тачева в новия кабинет и показа, че това няма да е никой от Ред, законност и справедливост.

По-късно, при откриване на 41-ва детска градина в село Обеля, Борисов обяви, че мотивът му да се спре на нея е, че нейното звено е единственото, похвалено от Брюксел и още преди седмица се е спрял на кандидатурата й.

Най-вероятно зам.-министър на екологията ще бъде Евдокия Манева, а зам.-външен - Марин Райков - и двамата представители на Синята коалиция.

Относно факта, че Манева и Райков са от ДСБ Борисов подчерта, че ги взима в качеството им на експерти и това не е част от някаква коалиционна форма.

Разбра се още, че земеделският министър ще стане ясен в четвъртък, когато изтича конституционният срок за съставяне на правителство, даден от президента.
Спряганите имена са две - на Десислава Танева, шеф на „МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ" и депутат на ГЕРБ и на Мирослав Найденов. 

Николай Младенов

Румяна Желева вероятно ще бъде новият външен министър, но това ще бъде категорично решено днес след разговори с Брюксел. Искам да чуя и тяхното мнение, заяви Борисов.
Припомняме, Желева бе спрягана и за нов еврокомисар.

Ако Меглена Кунева помага по някакъв начин на правителството, ще й бъде предложено да го прави. „Но ГЕРБ ще има свой еврокомисар", категоричен беше Борисов.

На констатацията, че 116 депутати не стигат, бъдещият министър-председател отбеляза, защо тогава не променим правилниците, намеквайки свикване на Велико народно събрание, което да промени конституцията, респективно броя на депутатите в парламента.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че той не се меси в преговорите в парламента - парламентарните групи да се разбират как БСП и ДПС да са вън от властта - Който е съгласен да вдигне ръчичка, призова Борисов да се гласува за новото правителство.

И дори и Синята коалиция, и РЗС да подкрепят Станишев и Доган правителство между тях няма да има, защото Атака и ГЕРБ никога няма да го гласуват.
Тогава пак ще има избори и с 300 хил. повече души ще ме подкрепят - гарантирам, обясни Борисов и допълни - мога да съм си кмет и пак ще ме изберат ако трябва - тях няма да ги изберат.

Ако не се справи правителството, аз си заминавам. Аз съм най-големият самоубиец, защото поемам цялата отговорност.

Бойко Борисов съобщи още, че сините са поставили условие за обща кандидатура за изборите за кмет на столицата през октомври, но ГЕРБ си има кандидат и ще участват сами.

На твърденията, че сегашната ситуация много напомня изборите през 2001-ва година, когато НДСВ победи с голяма разлика, но Сакскобургготски не познаваше хората си, лидерът на ГЕРБ беше категоричен, че познава всичките си депутати.

Второ, царят дойде и никой не го познаваше - аз само в това студио съм идвал поне 20 пъти - хората гласуваха за човек, когото познаваха.

За мен премиерският пост не е самоцел, мен не ме интересува в личен план, за пореден път подчрета Бойко Борисов - Утре ще им хвърля мандата и да отиват на избори да се оправят.

Ако си мислят че ще ми извиват ръцете - много се лъжат, в това съм категоричен.
В случая ние трябва да имаме честни партньори, категоричен бе бъдещият премиер.

По-късно през деня Борисов откри поредната детска градина в село Обеля, Предлагаме ви видеорепортаж от събитието.