Румен Овчаров е стар комунистически провокатор и аз не се учудвам от неговите думи. Чакам обаче да си върне думите, защото аз ще започна да говоря за много любопитни неща.

Това заяви в кулоарите на парламента Яне Янев по повод изказването на Овчаров, че РЗС е проект на БСП.

Защо той беше освободен заради съмнения за корупция и неговата обвързаност с енергийната мафия, а след това не му беше поискана отговорност, пита лидерът на РЗС.

„Ще започна да говоря за неговите много интересни и ранни срещи в един столичен хотел „Анел", какво точно договарят, какви съдружия има, с кой и по какъв начин преразпределят ресурсите", закани се лидерът на РЗС.

„РЗС е извънсистемен политически играч и много хора се страхуват, че ако нашето влияние нараства, вероятността те да отидат в следствените арести се увеличава", допълни той.

Янев каза, че има достатъчно доказателства да бъде снет имунитетът на Пламен Орешарски и Петър Мутафчиев, заради далавери в НАП, митниците и БДЖ.

Целта на изказването на Овчаров е да се дискредитира РЗС и да се създадат легенди, нямащи нищо общо с истината, смята Яне.

Съвсем скоро консерваторите ще разкрият повече подробности за далаверите на бившето правителство и обещават все повече любопитни разкрития.

БСП не създава други партии. Това заяви Петър Мутафчиев, помолен да коментира изказването на съпартиеца си Румен Овчаров. Ние сме лява партия, с ясна лява програма.

Така че не може да се говори, че ще разчитаме на подкрепа, на който и да е, който не подкрепя нашата програма, допълва още той.

По повод обвиненията на Яне Янев лично към него, Мутафчиев заяви, че след като Атанас Атанасов го е обвинил, че внесените от БДЖ вагони не отговарят на изискванията, има нарушения в обществените поръчки, той лично е разпоредил прокурорска проверка.

Прокурорската проверка е приключила в БДЖ и няма констатирани нарушения в тази посока, обясни Мутафчиев. Аз съм чист пред съвестта си. Знам, че съм работил почтено за българската държава и нямам никакви притеснения от говорители в народното събрание, допълни още той.

Припомняме, по-рано днес Янев заяви, че рециклирани вагони се внасят у нас, представяни като нови.