Ред, законност и справедливост ще подкрепи безусловно правителство на ГЕРБ, начело с Бойко Борисов. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев след консултациите с парламентарната група на ГЕРБ.

По предложения от ГЕРБ меморандум за политическо сътрудничество и подкрепа на правителството Янев каза, че РЗС до два дни ще проведе обсъждане в политическия съвет и ще представи своите предложения за изменения и допълнения.

Той добави и че ще възложи на международния отдел на партията да поиска становище по меморандума и от Джефри ван Орден.

След срещата с председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветанов Цветанов заяви, че ГЕРБ работи по съставяне на самостоятелен кабинет и търси парламентарна подкрепа. Той беше категоричен, че меморандумът за политическо сътрудничество няма да бъде предлаган на БСП и ДПС.

Янев отправи предупреждение към съпартийците си, че по никакъв начин без съгласието на политическия съвет на РЗС никой не може да бъде привлечен в изпълнителната власт, дори и на експертно ниво.
Това би означавало той да се самоизключи от РЗС, посочи лидерът на партията. Ние сме против това да се прави политическо бракониерство и от една партия да се прескача в ловните полета на друга, коментира още Янев.