Протестиращите работници от „Кремиковци" демонстративно запалиха пред Министерството на икономиката и енергетиката плакати със снимките на заместник-министър на икономиката и енергетиката Нина Радева и на министър Петър Димитров.

Протестът им започна рано тази сутрин пред Министерство на икономиката и енергетиката.

Действията им предизвикаха предупреждения от страна на полицията и блъсканица между работниците, съобщи БНР. Имаше бурни освирквания, както и разменени реплики с органите на реда, след което протестиращите се укротиха и протестът продължи при засилената полицейска охрана.

Според работниците "Кремиковци" е занемарено предприятие от собственици и безотговорни хора, чиито действия държавата е трябвало да наблюдава.

Днес е вторият ден от възобновените протести на работниците на 40-годишното предприятие. След министерство на икономиката протестиращите отидоха пред парламента. Митингът пред сградата на Народното събрание принуди органите на реда да спрат движението около парламента.

Шест представители от протестиращите, сред които и двамата председатели на синдикатите в комбината, влязоха в Народното събрание на среща с Георги Пирински.

Припомняме, вчера представители на работниците се срещнаха министър Петър Димитров.

След срещата с министъра  Васил Яначков от синдикат  „Металици" към комбината заяви, че при евентуално спиране на доставки на газ за комбината има евентуална опасност от експлозия. Междувременно стана ясно, че спирането доставките на газ за комбината се отлага с една седмица.