След днешното съвместно заседание на синдикатите в "Кремиковци" и Управителния съвет на комбината беше решено мениджмънтът на предприятието да изпълнява стриктно подписаното споразумение за работа на ишлемес фирмата на Константин Жеваго "Ворскла стийл".

Ръководството пое ангажимент да създаде от днес работни групис мениджмънта на украинската фирма, които да изработят схема за поетапното изпълнение на договореностите, съобщи БНР.

На практика това означава, че още днес ще бъдат предадени на счетоводството на украинската фирма имената на банките и номерата на банковите сметки, за да започне изплащане на дължимите работни заплати за месец май.

Предприятието се снабдява редовно със суровини и работи в рамките на нормалния си капацитет.

На работниците от 3 завода в „Кремиковци" вече са изплатени заплатите за месец май, продължава изплащането и на останалите.

Людмил Павлов синдикален лидер в „Кремиковци" каза пред БНР, че оценява преговорите положително. По думите му от днес започва работата в комбината.

Няма да се състои протест в „Кремиковци", нито ще се блокира София", каза Павлов, но допълни, че работниците ще запазят обаче стачната готовност и ще реагират при всяко едно недоразумение и неизпълнение на договореностите.

Припомняме, преди два дни собствениците на „Кремиковци" определиха за недействително сключеното през нощта срещу 11 юли споразумение с "Ворскла Стийл".

Ден по-рано синдикатите алармираха, че от фирмата на Жеваго имат готовност да преведат средства за заплати, но ръководството на „Кремиковци" не предприемат необходимите действия за това.