Крум Зарков смята, че има реални шансове да спечели лидерската битка в БСП и увереността му се увеличава всеки ден. БСП има нужда, а и воля за промяната, заяви самият той в студиото на Нова телевизия.

Корнелия Нинова може да е в силата си, но това не се отнася за БСП. "Ситуацията е тежка - това че ние сме във властта е добре, можем да покажем, че можем да управляваме, включително и Нинова. Но това няма да реши проблемите на БСП", смята Крум Зарков. За последната година и половина всеки дебат за фактора БСП и нейната роля в българската политика се е изместил от лични нападки, обвинения и броене на снимки.

Битката е за социалистическата партия и лявото, става дума за БСП, а не за правителството, обясни Зарков. Тежка грешка непрекъснатите критики спрямо служебното правителство и президента. Тази война не се отрази на президентството, а не самата партия. "Домът ни гори, а ние гледаме през прозореца", поясни Крум Зарков.

Крум Зарков: Нинова трябваше да доведе своята оставка докрай

Крум Зарков: Нинова трябваше да доведе своята оставка докрай

1% от най-богатите в България владеят ресурса на страната

Връщането и отстраняването на хора не трябва да зависи от лидера на партията. По казуса с изключването на Кирил Добрев - "по устав трябва да се приема и отстранява от партията". Зарков посочи, че реално за което е бил изключен Добрев, заради същото той е бил приближен дълго време на Корнелия Нинова.

Крум Зарков не изключва да влезе в състезание за лидер на БСП

Крум Зарков не изключва да влезе в състезание за лидер на БСП

По думите му няма противопоставяне между Румен Радев и социалистите

Същото, смята Крум Зарков и за уволенението на журналисти от вестник "Дума". 

Казусът за вестник "Дума" коментира и Велислава Дърева, стожер на изданието. Зам.-главният редактор Георги Георгиев напусна под огромен политически натиск, упражнен върху него заради един коментар и най-вече заради последното му изречение "Истинският лидер не се вълнува дали ще бъде председател", главният редактор също е изгонен. После е докарано лице - Преслава (чиято кариера е от в. "Демокрация", кандидат-депутат от партията на Николай Бареков и създател на Института за капитализъм, която работи в БСТВ в момента и в. Дума).

Партията на Димитър Благоев е похитена от креатура на Иван Костов, която се казва Нинова, а в. "Дума" е хвърлен в ръцете й, Седесериатът превзе БСП, посочи Дърева в студиото на БТВ.

По думите й това е погром във вестника, който продължава 5 години. Не разбират как се прави вестник, нито какво е журналистика, поясни още журналистът, според нея - те си представят, че "вестникът от сутрин до вечер трябва да пее дитирамби за вожда".

Самата Дърева каза, че е на авторски договор, както и другата журналистка Велиана, заради коронавируса са работили дистанционно и затова не са им подписани и договорите.

Никой от нас не се е замислил подновен ли му е договорът, ние сме такива хора, ние правим левия в. Дума, обясни още журналистката. Похитилите БСП - не проумяват всичко това, категорична е Велислава Дърева.

Тя поиска нова програма, промяна на устава на конгреса и БСП да се върне към себе си като лява партия. Намаляването на електората е резултат от систематичният погром, заключи Дърева.