Кубрат Пулев е „Мъж на годината 2013", съобщи Дарик радио.
Професионалният боксьор триумфира и в  класацията на Дарик радио, след като през отминалата година запази статута си на непобеден с 19 победи от 19 мача.

Пулев успя на два пъти да защити интерконтитенталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, както и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко.

При третата си номинация в класацията „Мъж на годината" изявеният ни боксьор успя да спечели приза, след като през 2011 г. беше класиран на 4-то място, а през 2012 г. влезе в топ 3.

Пулев събра 63,4% от гласовете на участвалите във вота.

Обявяването на Кубрат Пулев за №1 в конкурса „Мъж на годината 2013" бе точно в 18.00 ч., в  празничната програма по случай 21-ия рожден ден на Дарик радио.

Кобрата се включи на живо от Германия, където продължава подготовката си за предстоящите  мачове на професионалния ринг. Заради ангажираността му в чужбина, организаторите решиха да отложат официалната церемония по връчването на наградите „Мъж на годината 2013" за по-късно.

На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8% от вота.

Негово светейшество патриарх Неофит първоначално водеше в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8% от гласовете.

Гласуването за „Мъж на годината 2013" продължи от 18 декември 2013 г. до 10 януари 2014 г. на сайта manoftheyear.bg. Първите дни бе регистриран огромен интерес и средно по 66 гласа на час.