Кувейтските инвестиции в България са се увеличили с близо 25% през миналата година. Това каза посланикът на емирство Кувейт у нас Якуб Юсеф Ал Атики пред БНР.

Той уточни, че инвестициите са предимно в недвижими имоти и допълни, че в момента се работи за развитие на сътрудничество и инвестиции в други сектори, например икономическия и е туризма.

"Успяхме да получим всякакви юридически решения за съставяне на дружество за икономическо сътрудничество между Кувейт и България", каза още дипломатът.

Той иска да се увеличат инвеститорите "в тази хубава страна", да се увеличи и броят на туристите, да има директна самолетна връзка между двете страни и да види много кувейтци в България.

Посланикът покани и българите да посещават по-често Кувейт, който предлага отлични условия за шопинг туризъм.

"Много ми се иска да виждам тази година и по-скоро - този месец февруари, да има много българи, които да посещават Кувейт. В момента в Кувейт те може да се възползват от големите търговски фестивали по случай националния празник на Кувейт. Може да се възползват от много ниските цени и промоции. Времето е много подходящо - температурите са високи", поясни дипломатът.

Всеки гражданин на България може да посещава Кувейт и да получи виза на самата аерогара срещу 10 долара - не е нужно да отива в посолството.