Имам сметки в 3 банки, а не в 30.

Това заяви изпълнителният директор на „Булгартабак" Христо Лачев, срещу който бе повдигнат иск в размер на 981 740 лева за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Имам документи за произхода на парите си и нотариални актове за имотите си, заяви Лачев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той уточни, че се е върнал в България преди седем години и е декларирал всичките си доходи.

Имам 2 700 декара в "Бояна", 3 декара в Бистрица и 4 декара в Сапарева баня, призна още Лачев.

Според него чрез медиите се формира обществено мнение, което да окаже натиск върху съответните институции.

Това е сигнал към всички хора, които заемат съответните длъжности - ако вие не изпълнявате това, което се иска от вас, ще ви последва съдбата на Лачев, коментира изп. директор на Булгратабак".

Лачев припомни, че преди време е заявил в медии, че му е оказван натиск. По думите на изпълнителния директор на "Булгартабак" атаката срещу него е целенасочена и има личен и корпоративен интерес.

Скандалът има имиджов ефект върху „Булгартабак" и се отразява на работата на компанията, заяви Лачев.

"Булгартабак" е компания с добър имидж и е естествено, че цената й е висока, каза Лачев.

Лачев бе категоричен че аргументите, че "Булгартабак" може да бъде използван за политико-социална употреба са несъстоятелни и не трябва да се прави такъв паралел.

Примеси на политически момент в атаката срещу мен няма, категорично заяви Лачев.

След намесата на комисията Кушлев не е останала организация или институция, която да не е проверила Булгартабак, каза Лачев.

Мога да докажа произхода на парите си, каза изпълнителният директор на компанията и допълни, че ще обжалва повдигнатото обвинение.