Медицинският център в "Орландовци" е в окаяно състояние, медиците над година са без заплати, съобщи bTV. Предложение за закриването му предизвика напрежение сред жителите на района. Общинският "Mедицински център 9" е единствен и за кварталите "Малашевци", "Бенковски" и "Световрачане".

Центърът е негоден, безполезен и на загуба, със стара запушена ВиК мрежа, без отопление, без специалисти и без приходи. Това твърди председателят на Комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет Д-р Антон Койчев в онлайн заседание. Шефът на дирекция "Здравеопазване" Д-р Моника Чеуз е на същото мнение.

Аз съм 10 г. тук, не е направено нищо, нито е закупена техника, нито е ремонтирано нещо - освен покривът, който много трудно го ремонтирахме. Защо аз стоя тук, защото сметнах, че има някакви интереси да се освободи центърът, посочи д-р Либер Лалев.

А кметът на район "Сердика" Тодор Кръстев, обеща, че той няма да бъде закрит.

Кметът обаче ще предложи на Столичния общински съвет конкурс за определяне на нов управител на центъра, тъй като според него д-р Лалев не се справял с мениджмънта му като търговско дружество. Управителят обяснява, че нямат приходи, защото персоналът е напуснал заради лошите условия. А сега той не може да плати дори на одитор да изготви финансови отчети.