Екоябълки "За из път" раздават любители на железопътния транспорт у нас. За трета поредна година биологът Сергей Александров и електроинженерът Николай Колев агитират по необичаен начин в полза на железопътния транспорт, съобщи БНР.

На гарата в Габрово те раздават еко ябълка за из път на всеки закупил билет за влак. Двамата привърженици на железниците списват и електронен бюлетин, озаглавен „Железниците днес“ и са убедени, че ЖП транспортът трябва да се развива, защото пести пари на пътниците и ценни ресурси на природата.

В добавка към екологичната ябълка от Тревненска област, Александров и Колев предлагат още услугите на пътуваща библиотека и достъп до интернет. Двамата ентусиасти са планирали да раздадат над 30 предметни награди за пътници, закупили абонаментни карти с отстъпки и предлагат по пет лева отстъпка за всяка закупена абонаментна карта, като покриват тези разходи лично:

"Това е един мил жест, който може да „обърне“ деня на един тъжен и самотен човек… Всичко успяваме да финансираме сами. Много хора биха казали, че сме луди. Няма проблем за нас. Ние го правим, защото сме твърдо убедени, че сме прави", разказват любителите на железниците.