Когато се обявява план за борба с коронавирус - най-доброто е да сме обединени. Всички лекари и пациенти трябва да спазват елементарни правила, така че да преминаваме по плавно през вълните. Вирусната инфекция постепенно ще затихва, надявам се бързата вълна на Омикрон да е по-бърза и да е финален край на коронавируса. Това заяви пред бТВ председателят на УС на БЛС д-р Иван Маджаров. Във втората година на пандемията той определя, че се усеща тежка умора сред медици, икономика, общество. По думите му, за да се види как се развива заболеваемостта може да се наблюдават кабинетите в пандемичната помощ, тъй като първо пациентът идва при личния лекар Между 80 и 100 човека посещават личните лекари на ден.

На въпроса дали от БЛС са обидени, че нямат представител в групата за меките и плана за коронавируса - Иван Маджаров посочи, че на здравния министър Асена Сербезова са дадени имена на двама колеги от БЛС, които да участват. Не мисля че сме пренебрегнати, експертната група предстои да бъде създадена, добави той.

Кунчев очаква да влезем в русло, в което няма да е страшно да се заразим с COVID-19

Кунчев очаква да влезем в русло, в което няма да е страшно да се заразим с COVID-19

Ваксина има, но въпросът е да има осъзнато желание човек да се предпази

В заключение Маджаров коментира и думи на директора на Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров - той определи, че "продължава да говори и изповядва конспиративни теории". 500 загинали заради ваксина, няма на сайта на МЗ такива данни. Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар, е мнението на Маджаров.