Вицепрезидентът на България Маргарита Попова за първи път даде знак, че обмисля кандидатура за президент.

По време на посещението си в САЩ тя коментира пред Нова телевизия, че все още не е готова с решението по темата, но от думите й проличава, че обмисля такова решение и предстои да го вземе.

Явно очаквате интересни профили в кандидат-президентската кампания тази година. Може би по-образовани, по-емоционални, по-автентични хора ще се явят тази година. Аз профилът го имам. Въпросът е дали искам да си го употребя точно в такава кампания”, изтъкна Попова.  

„Още не съм го взела”, отговори тя на въпрос кога ще вземе това решение.

Отношенията между Попова и президента Росен Плевнелиев в последно време не са топли. Тя на няколко пъти се разграничи от негови позиции.

Маргарита Попова е в Съединените щати на втория форум на българските училища зад граница. В същото време Плевнелиев е в Ню Йорк за срещата на ООН във връзка със споразумението за климата от Париж. Дипломати коментират това като „нечуван гаф”, тъй като по едно и също време двамата са извън страната и то на посещение в една и съща държава.

“Няма гаф”, смята Попова.

Според нея това разминаваме между двамата се случва за първи път заради съвпадението на датите на двете събития.

Попова коментира и напрежението, което изглежда има между нея и Плевнелиев.

Нищо, че изглежда. Хора, които работят, които мислят и са интелигентни, не могат да пеят в един и същи тон и да четат от едни и същи листчета”, добави тя.