Трябва да се обсъдят всички възможности и да се направи много бърза връзка между поведението на водача и финансовата санкция, която да търпи от своето незаконно поведение. Обсъжда се възможността и настройка на системите застрахователите да имат достъп до системата на "Пътна полиция".

За това призова министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който взе участие в официалната тържествена церемония по случай професионалния празник на полицията пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция".

Маринов се застъпва за системата „бонус-малус“

Маринов се застъпва за системата „бонус-малус“

Цената на "Гражданската отговорност" да се определя от поведението и миналото на водача

Той участва и в поднасянето на венци и цветя в памет на загинали полицаи.

Трябва да се обсъдят въпросите и да се намери оптималният ефект, с който всеки водач да си плати нарушенията по най-бързия начин, посочи силовият министър. Той добави, че се обсъжда възможността и настройка на системите застрахователите да имат достъп до системата на "Пътна полиция". Според него ще се намери начин, за да се постигне общата цел - намаляване на пътнотранспротните произшествия.

Маринов честити празника на всички полицаи и добави, че всички органи на реда трябва да се чувстват горди, че са полицаи и имат честта да пазят българското общество и обществения ред.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски обясни, че за Пътна полиция са важни най-модерните информационни системи. Той припомни, че през последните години са направени редица нововъведения, сред които работа със станции с отдалечен достъп.

Полицията страж на законността и добруването на обществото

Полицията страж на законността и добруването на обществото

Това обеща главен комисар Терзийски на церемонията по случай празника

"Спирането на всеки един водач минава през проверка в информационните системи и всяко едно нарушение се съхранява в информационна система, която е от най-модерен тип", обясни Терзийски.

На въпрос на news.bg спазват ли се предписанията на полицията за Акция "Зима", главен комисар Терзийски отбеляза, че предписанията на полицията отчасти се спазват. Той се закани, че ще бъдат налагани глоби на водачите, които не ги спазват.