"Професията полицаи е от изключителна важност за държавността. Няма държавност там, където няма добър обществен ред и ефективна борба с престъпността."

С тези думи към всички полицаи се обърна вътрешният министър Младен Маринов, който прие почетния караул и участва в официалната тържествена церемония по случай празника на полицията пред сградата на Главна дирекция "Национална полиция".

Снимка 388169

Източник: БГНЕС

В словото си Маринов приветства всички служители на органите на реда по случай празника и поздрави за избора, който са направили да служат на обществото. Според него усилията на полицията допринасят България да бъде стабилна страна, която не изнася престъпност, а поддържа сигурността както в региона, така и в Европейския съюз.

Със своите усилия полицията допринася за сигурността на българските граждани и за опазване на обществения ред в страната.

Маринов увери, че от ръководството на МВР ще осигурят всички необходими условия, за да може да се изпълнява отговорната дейност на полицията.

Снимка 388167

Източник: БГНЕС

Вътрешният министър пожела на полицаите да бъдат уверени и погледът на обществото да е с доверие към тях.

Директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски допълни, че българската полиция застава с гордо вдигнати чела, когато трябва да изпълнява служебните си задължения, да защитава българските граждани от престъпни посегателства и да брани имота на всеки един гражданин.

Снимка 388162

Източник: БГНЕС

Той отчете, че очакванията към "Пътна полиция" поставят все по-високи задачи и трудни цели, но българската полиция е готова да отговори на тях, защото всяка една минута органите на реда се изправят пред предизвикателства, с които да защитават доверието на обществото.

Полицията е призвана да отговори на високите европейски критерии. Според главен комисар Терзийски най-високите усилия на полицията трябва да бъдат насочени в защита на хората, да бъдат денонощно в битката срещу престъпността при постигането на най-важната цел - опазването на обществения ред и гарантиране сигурността на българските граждани.

Той обеща, че с подкрепата на всички граждани и всички държавни институции полицията ще бъде страж на законността и добруването на цялото българско общество.

Маринов иска пряка връзка между финансите и поведението на шофьорите

Маринов иска пряка връзка между финансите и поведението на шофьорите

Всеки водач да си плаща нарушенията по най-бързия начин, иска министърът