Министърът на вътрешните работи Младен Маринов благодари публично на младия мъж, който обезвреди нападателя на момичето от нощния влак Пловдив - Варна, съобщават от "24 часа".

Бих го похвалил, че е действал абсолютно смело и отговорно като български гражданин, защото наистина действията му са спасили живота на пострадалата и са довели до задържане на извършителя, заяви той в Елена, където откри нова сграда на полицейското управление.

БДЖ следи за инциденти в 80 рискови влака

БДЖ следи за инциденти в 80 рискови влака

Железницата подготвяла персонала за справяне с кризисни ситуации

По думите на Маринов няма как във всеки влак да има полицаи, тъй като това било много сериозен ресурс. Той поясни, че след закриването на Транспортната полиция за сигурността във влаковете следи дирекция "Жандармерия". Министърът изрази мнение, че транспортната инфраструктура е много голяма и за да се осигури бърза реакция, трябва да се използват и технически средства за охрана.

"На този етап не можем да отделим повече ресурс, тъй като човешкият ресурс е най-скъпото нещо, което се обезпечава. Има технически средства с видеонаблюдение, с бутони за оповестяване, които могат да дадат информация и ние да реагираме. В тази посока трябва да се върви", коментира Маринов.