Полицията във Враца задържа 6 души в хода на мащабна специализирана полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотици на територията на областта.

Акцията е започнала около 15 часа вчера, 21 май. Тогава служители на районните управления във Враца, Бяла Слатина и Мездра са извършили проверки на множество адреси, автомобили и лица.

Голяма част от проверките са били съсредоточени около учебни заведения, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Заловиха дрогиран шофьор след гонка със столичната полиция

Заловиха дрогиран шофьор след гонка със столичната полиция

В колата имало и 17-годишен, който се нагълтал с хапчета, като видял полицаите

Първият случай - към 15.30 часа в района СОУ "Никола Вапцаров" във Враца полицаите спират за проверка лека автомобил "Фолксваген". Шофьорът на колата бил на 27-годишна възраст, с инициали Р. Д., от Враца. Същият имал криминални регистрации в полицията и бил осъждан. В автомобила се придвижвала и 18-годишно момиче с инициали А. Ф., също от Враца.

Полицаите започнали претърсване на колата, при което открили 15 грама марихуана.

При последвалия обиск в жилището, обитавано от Р. Д., униформените намерили и иззели 50 плика, съдържащи близо 270 грама трева. Открита е и електронна везна.

При втория случай полицаите направили проверка на жилище в Бяла Слатина, обитавано от 25-годишен мъж с инициали А. А. Там властите открили и иззели 10 растения канабис.
При обиска на мъжа са намерени и 4 полиетиленови пликчета с бяло кристално вещество - амфетамин.

При последвалите действия в двора на имота униформените открили още две растения и станиолова сгъвка, съдържаща множество бели кристали - амфетамин.

Пожар доведе полицаите в нарколаборатория в Костинброд

Пожар доведе полицаите в нарколаборатория в Костинброд

Полицаите намерили 35 кг трева и 67 саксии с канабисови растения

При третият случай полицаите спрели за проверка лека кола, управлявана от 23-годишен мъж от Бяла Слатина с инициали М. Х.

Когато обаче водачът видял, че полицаите го спират, той изхвърлил през прозореца на колата топче с трева.

Полицаите установили, че става въпрос за марихуана и решили да направят наркотест на водача. При теста с техническото средство "DRUG CHECK 3000" става ясно, че водачът е шофирал автомобила след употреба на марихуана. 23-годишният мъж отказал кръвна проба.

Около 23 часа снощи, 21 май, полицаите попаднали и на четвъртия случай.
В Мездра органите на реда спрели за проверка лека кола, управлявана от 21-годишен местен жител с инициали А. Д. При направа на наркотест техническото средство отчело, че същият шофира след употреба на трева.

Полицаите направили обиск на лицето и автомобила и намерили цигара с марихуана, пликче с по-малко от половин грам от наркотика. Тогава водачът заявил, че това не е трева, а чай.
Полицаите намерили у лицето и гриндер - уред за смилане на марихуана, по който имало остатъци от тревистата маса.

Петият случай - криминалистите от Враца предприели претърсване в частен имот в село Селановци. Имотът е обитаван от 52-годишен мъж с инициали И. Г. Същият имал криминални прояви и бил осъждан.

В хода на обиска полицаите открили в частния дом няколко плика с канабис, електронна везна и други. В двора на мъжа са намерени и 4 растения канабис, които били засадени между лозови насаждения.

По всички случаи са задържани общо 6 души за срок до 24 часа. Образувани са 6 бързи производства и едно досъдебно производство. Работата по случаите продължава под надзора на прокуратурата.