Столичните полицаи заловиха дрогиран шофьор след преследване тази нощ, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

По първоначална информация около 1.20 часа през нощта водачът не спрял на подаден сигнал от пътен полицай. Униформеният подал сигнал със стоп-палка, но водачът не се подчинил. Той продължил по пътя си, при което дори наранил крака на един от полицаите.

Започнало преследване на автомобила по околовръстното шосе. В действията по залавянето на водача се включили и други полицейски екипи.

Колата била спряна в района на метростанция "Обеля". В нея имало две лица.

Полицаите веднага започнали проверка на колата и хората. В хода на действията органите на реда установили самоличността на двамата - 31-годишен мъж с инициали С. С., който управлявал колата, и 17-годишен пътник. И двамата са криминално проявени столичани.

Полицаите направили тест на водача за употребата на алкохол и наркотични вещества. Вторият тест показал положителна проба - водачът управлявал автомобила след употребата на упойващи вещества. 

Шофьорът няма също така книжка.

Пожар доведе полицаите в нарколаборатория в Костинброд

Пожар доведе полицаите в нарколаборатория в Костинброд

Полицаите намерили 35 кг трева и 67 саксии с канабисови растения

Когато 17-годишният пътник видял полицаите, той глътнал няколко таблекти, допълват от СДВР. Това наложило той да бъде откаран в болнично заведение за промивка, където е оставен за наблюдение.

По случая е образувано досъдебно производство. Предстои случаят да се докладва в прокуратурата.