Маскирани нападатели са нанесли побой над независимия общински съветник в София Иван Алексиев в близост до дома му, съобщи bTV. Нападението е извършено посред бял ден. Той е със счупен нос и охлузвания по главата и лицето.

Алексиев бе избран за общински съветник от листата на "Възраждане", като беше и кандидат на партията за районен кмет на "Люлин", но впоследствие напусна формацията.

Той твърди, че преди побоя е бил заплашван от ръководството на "Възраждане" и че то е отговорно за нападението.

МВР започна проверка за нахлуването в кино "Одеон"
Обновена

МВР започна проверка за нахлуването в кино "Одеон"

Политически симпатизанти спрели прожекцията на филм на "София Прайд"

"Отидох на работа, мина общинската сесия и на връщане около 11:30 ч. видях един съсед и спрях да разговарям с него. Отнякъде дойдоха двама маскирани мъже, напръскаха ме със спрей и започнаха удари. Единият - с маска като за мотор, виждат се само очите и устата, а другият - с шапка, наведен. Нито реплики, нито нищо", разказва Алексиев пред bTV.

Той обяснява и мотивите си за напускането на "Възраждане": "Имахме непреодолими различия с ръководството в цялата идеология. Не е това, което се казва. Към мен е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит. Казаха ми хора, които са били на събрания."

Деян Николов доволен, че "Възраждане" влизат в СОС

Деян Николов доволен, че "Възраждане" влизат в СОС

Все още няма решение дали ако Ваня Григорова отиде на балотаж ще я подкрепят

Също така му било намекнато, че на събрание на избраните за общински съветници в Северна България се говорело как той и няколко съветници от Пловдив ще бъдат приключени.

Иван Алексиев бил заплашен и по телефона: "Трябва да внимаваш, защото имаш деца."

Той се притеснява най-вече за децата си. Алексиев бил избран и за народен представител, но се отказал от депутатското си място, за да не бъде на едно място с човека, който го заплашва.

Костадинов прогнозира още политически убийства

Костадинов прогнозира още политически убийства

Настъпванията в "некоалицията" вещаят още такива развития