Мая Манолова от "Изправи се БГ" критикува остро социалната политика на правителството, като я определи като пълен провал, съобщава БНР.

"В стоте дни от своето управление това правителство не успя да защити най-уязвимите и партията на Корнелия Нинова си затвори очите, за да се извърши този чудовищен акт срещу пенсионерите", заяви Манолова.

Тя направи това изявление по повод внасянето в Пловдивския Административен съд на делото на пенсионирана учителка, ощетена от преизчислението на пенсиите миналата година. По думите й Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт са ощетили милион и половина пенсионери. Според Манолова в размера на пенсиите не е включен пълния размер на увеличенията за 2017, 2018 и 2019 г.

"По този начин се спестяват 30 милиона лева месечно от пенсионерите, заяви Манолова. Тя добави, че от "Изправи се БГ" ще представляват безплатно в съда над 100 от ощетените.

Манолова посочи, че е готова да участва в нов проект с бившия военен министър и служебен премиер Стефан Янев, който да отговори на исканията на хората и да бъде социална алтернатива.

Манолова обявява нов политически проект с критика основно към БСП

Манолова обявява нов политически проект с критика основно към БСП

Арестът на Бойко Борисов само ще работи в полза на бившите управляващи