Официално - до седмица или две Мая Манолова и нейни сподвижници ще обяви нов политически проект. Това съобщи лидерът на "Изправи се БГ!" и бивш омбудсман Мая Манолова.

В конкретика не стана ясно дали новият проект ще бъде ориентиран около бившия служебен премиер и военен министър доскоро Стефан Янев. "Със Стефан Янев и екипа му сме в добра комуникация, ние сме го подкрепяли много пъти, включително и сега, когато бе уволнен, както и когато бе служебен министър-председател. Но проектът ще има други лица", поясни Манолова.

Стефан Янев се изрепчи на премиера в социалните мрежи и се закле, че служи на България

Стефан Янев се изрепчи на премиера в социалните мрежи и се закле, че служи на България

Бившият министър не се чувства виновен, ръководел се от националните интереси

Хората в новата формация щели да бъдат такива, доказали се в "социални каузи", конкретизира тя.

"През следващите дни и седмици ще бъде показана тази социална платформа. До седмица или две всичко ще е ясно", обеща Манолова. И посочи основната цел на проектоформацията - борба с бедността и обедняването на гражданите.

Изключително силна критика към правителството като цяло отправи бившият омбудсман, макар и подчертавайки, че не е против Кирил Петков и Асен Василев. "Заявиха, че с десни мерки ще преследват леви цели, но такива леви цели не виждаме."

"Познавам Кирил Петков и Асен Василев и не се съмнявам в техните добри намерения. Но за съжаление правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, които заливат българските граждани. Отсъствие от проблемите на хората, реално правителството се размина с дневния ред на българския народ", добави тя.

Критиката на Манолова обаче бе отправена най-вече към нейния отколешен опонент в БСП - Корнелия Нинова, която, според нея, се била провалила с намеренията си за социална политика.

Дават 12,6 млн. лв за подобряване на социална инфраструктура

Дават 12,6 млн. лв за подобряване на социална инфраструктура

С реализирането им ще се обновят и ремонтират 9 училища, 6 детски градини и т.н.

"Правителството се провали с социалната си политика. Социалният вектор, четвъртият, социален стълб, който трябваше да бъде партията на Нинова, на практика отсъства. Реално България бе единствената държава, която не направи нищо за своите граждани - никаква подкрепа в условията на такива тежки кризи. Не бе свалено например ДДС на основни храни или лекарства. Няма свалено ДДС или акциз на тока или горивата.".

И прогнозира - арестът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов само ще работи в полза на бившите управляващи, защото арестът бил направен без да бъдат събрани необходимите доказателства. "Това обезсмисля 3-те години на борба срещу режима на Борисов", критична бе Манолова.

Адвокат Людмил Рангелов: Беше ясно, че Борисов ще бъде пуснат без обвинение

Адвокат Людмил Рангелов: Беше ясно, че Борисов ще бъде пуснат без обвинение

Прокуратурата показа двоен стандарт