Майка на третокласник от видинско училище твърди, че преподавателка е ударила детето й, защото пишело бавно, съобщиха от Нова телевизия.

9-годишното момче учи в видинското училище "Любен Каравелов". Майката разказва, че в средата на миналата седмица получила обаждане от учителката.

По думите на майката учителката се е обадила на майката на детето, за да я уведоми, че дето пише бавно и тя му е направила забележка. "Тя ми обясни, че го е нашамарила, защото я е вбесил", разказва Магдалена Каменова, чието дете е било ударено от учителката.

Детето твърди, че инцидент се е случил в час по математика. Но това не били първите шамари. Детето било удряно от същата учителка и в края на октомври. В училището вече е започнала проверка.

Директорката на училището коментира, че третокласникът е за първа година в това училището и досега е натрупал близо 80 отсъствия. Според нея, детето има сериозни пропуски в обучението.

"Няма ли право госпожата, класният ръководител на трети клас, да каже пред нас, какво се е случило? Дайте ми първо на мен време да се срещна с госпожата след като приключи учебните занятия, да изясним какво се е случило и какво не се е случило, и на следваща среща с вас да представим това, което, трябва да кажем", заяви директорката на ОУ "Любен Каравелов" - Видин Любка Найденова.

"И това, което е най-притеснителното е то няма мотивация за работа. Отказва наистина да работи и да пише. Това го знаем в тези месеци, в които учителката всячески се опитва да го адаптира към учебния процес. Разбира се шамаросването не е нито педагогично, нито методично. Не съм неин адвокат и не мога да я защитавам в момента, но трябва да изясня ситуацията, при която се е случило всичко това", казва още Найденова.

Майката вече е уведомила полицията, наела е и адвокат.

Според майка на друго дете в класа, учителката е набедена, без да има вина.

"Възмутена съм от цялата тази помия, която се изля върху тази жена, която е един много способен преподавател", каза Мая Цветанова.

Майката на удареното момче е категорична, че детето й няма да посещава повече училището и ще го премести отново. С него предстои да работи и психолог.