Тя се съмняваше, че я подслушват. Каза ми, че подозира, че "ще я сготвят". Засегна интереси за милиони на строителната мафия. Все се надявахме, че до това няма да се стигне - до тези дела и тези разследвания. Споделяше ми, че я заплашват по телефона. Заплашваха и Биляна, и майка й. Пускаха сигнали до полицията, но никой не обърна внимание и не направи проверка.

Това заяви в предаването "120 минути" Любка Иванчева, майка на бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която в момента се намира в ареста за подкуп.

Разбрах от една съседка, че са я арестували. Пуснах телевизора и от тогава следя всичко, което се пуска за нея, призна Любка Иванчева.

Според нея, Иванчева не е променила стандарта си на живот като кмет. Двете жени са живеели от една пенсия и една заплата. Не са имали и връзки с политици.

Лъжа, според Любка е, че Георги Кадиев е оттеглил подкрепата си от Десислава, всъщност тя първа е спряла да комуникира с него.

Майката призна, че е била против кандидатирането на дъщеря си, но Десислава не я е послушала.

Иванчева и Петрова остават в ареста

Иванчева и Петрова остават в ареста

Окончателно решение на Апелативния спецсъд

Припомняме, че преди дни Апелативният специализиран съд реши окончателно Иванчева да остане в ареста. Заедно с нея зад решетките остава и бившата зам.-кметица Биляна Петрова.

Магистратите от Апелативния спецсъд решиха да не пуснат двете под домашен арест, каквото беше решението на първа инстанция.

Според решението на съда може да се направи основателно предположение, че ако двете излязат на свобода, те може да извършат ново престъпление.

Иванчева и Петрова трябваше да напуснат ареста, след като Специализираният съд реши да промени мерките им за неотклонение от "задържане под стража" в "домашен арест".

Веднага след решението на съда обаче спецпрокуратурата обжалва това определението и пускането на двете беше стопирано, докато Апелативният съд се произнесе окончателно по протеста на обвинението.

Именно спряното освобождаване на Иванчева и Петрова, въпреки решението на спецсъда, беше посочено като абсурдно от адвоката на обвинената бивша кметица Марин Марковски.