Неадекватен мъж в Бургас опуши блок и се сби с полицаи. На 26 юли е получен сигнал за пожар в апартамент на първия етаж, в който живее трудно подвижна пенсионерка.

Изпратените на място полицаи и огнеборци установили, че от жилището излиза гъст пушек, пламъци не се виждали, димът се е насочвал към горните етажи във входа на блока. Наложило се бърза евакуация на жителите. Неколкократните опити за отваряне на входната врата на апартамента на възрастната жена, принудило екипите да разбият вратата.

Служителите били прекъснати от мъж във видимо неадекватно състояние. 45-годишният обитател на апартамента "посрещнал" униформените с обиди и агресивност, нападнал и ударил единия от полицаите. Това наложило при задържането му да бъдат използвани физическа сила белезници.

При извършения оглед в жилището, в стая е открита 70-годишната жена, която била в добро състояние. В жилището не е установен пожар - пушекът идвал от запалени хартиени листове в банята на апартамента. По случая е образувано бързо производство.