Мъж от Хитрино живее втори живот, след като в продължение на месец беше в кома, предаде БНТ.

28-годишният Георги Георгиев останал затрупан под къщата си, разрушена при железопътната катастрофа на 10 декември миналата година. Младият мъж е претърпял три операции, предстоят му още две.

Един месец младият мъж е бил между живота и смъртта. Лекарите в софийска клиника го върнали към живота. През този тежък период до него са били и близките му.

От къщата му в Хитрино, в която живеел с родителите си, не е останало нищо - била е на пътя на взривната вълна, непосредствено до изгорялата фурна. След дълги минути под руините, спасителите ги намерили.

"Помня - от катастрофата се събудих със силни болки в крака, след което се изправих и след половин час чух спасителите и ни извадиха. Аз сам излязох. После казах извадете майка ми и брат ми са там и се качих в линейката и нямам спомен. После съм бил един месец в кома." - разказва Георги Георгиев.

Майка му и брат му също са били в болница за известно време. След трагедията отишли да живеят в село Дибич. Вчера за първи път след преживения ужас са се върнали в Хитрино.

Живеят с парите от обезщетението. Надяват се на помощ, за да имат отново свой дом.