Чувства се умората. Това сподели пред БНТ професор Камен Плочев от ВМА. Нашият живот е сваляне на костюма, болните, лягане, ставане, каза той. Вземат се мерки да няма грешки в диагностицирането на болните, защото, по думите му, никой пациент не трябва да страда от това, че лекарите са изморени. От преумора човек може да сбърка, притеснен е Плочев.

Имаме 11% реални медицински загуби. При война медицинските загуби са около 4%, по думите му. За бума на заразени медици Плочев смята, че медицинският персонал е нямал инфекциозно мислене. Всеки сам трябва да пази себе си, сподели той. Въпреки това Плочев е уверен, че медиците ще издържат: "Никой няма да дезертира от бойното поле."

Петима са вече заразените медици с COVID-19 в пазарджишката болница

Петима са вече заразените медици с COVID-19 в пазарджишката болница

Областният управител Стефан Мирев каза, че 20 души са хоспитализирани

Материално сме обезпечени по всякакъв начин, похвали се той. При всеки пациент се подхожда индивидуално в лечението на Covid-19. Пациентите се лекуват с два вида антибиотици. Четири случаи във ВМА се лекуват с преливане на кръвна плазма, като този тип лечение се понася добре от пациентите.

Не мисля, че най-сложното предстои, вкарахме нещата в ред и не сме неподготвени, убеден е Камен Плочев. Болестта Covid се превърна в болест на поведението, посочи той.

Медиците са изморени, но няма да дезертират, увери Камен Плочев.