Шест катастрофи станаха само за около час тази сутрин на АМ "Тракия" край Пловдив, съобщава bTV.

При произшествията няма сериозно пострадали.

Полицията съветва водачите да преминават с повишено внимание и съобразена с метеорологичната обстановка скорост по магистралата.

За предотвратяване на натоварване на трафика до отработване на случаите всички катастрофирали автомобили са изместени в аварийната лента.

При една от катастрофите са пострадали две жени, а при останалите пет са нанесени само с материални щети.

Причините за ПТП-ата са основно движение с несъобразена скорост с метеорологичните и пътни условия и неспазена дистанция.

Две последователни катастрофи настъпили минути преди 7.00 ч. в района на 137 км. Първо се ударили два леки автомобила и веднага след тях последвал верижен удар с участието на камион, кола и джип, чиято водачка и пътничка са откарани в болница за прегледи.

Същевременно на 139 км друг автомобил се блъснал в мантинела, а около около 8.00 часа на 127 км станали две верижни катастрофи. В единия случай с 5 леки коли, а в другия - с 3.

В 8.15 часа пък край разклона за Войводиново са се ударили автобус и две коли. Междувременно други три автомобила се ударили верижно на пътен възел за Войводиново след 8.00 часа, а половин час по-рано, край разклон за Белащица лек автомобил се врязал в храсти извън платното за движение.