Пререканията между бившия шеф на комисията по досиетата и бившия главен секретар на МВР ген. Валентин Петров не секват.

"Като политик ген. Валентин Петров е изветряла жълта лимонада от времето на соца". Това каза депутатът от ГЕРБ Методи Андреев в отговор на петъчните обвинения на активисти на АБВ, че негови близки държат канал за контрабандни горива, а той самият кадрува в цялата Пловдивска област, пише "Марица". Припомняме, съпругата на ген. Петров има складови бази за бира и лимонада и от там идва прякорът му Вальо Лимонадата.

"Този начин да се атакува е смешен и жалък", заяви Методи Андреев и отрече всички обвинения, че назначава и уволнява кадри както в разтресените от скандали районни полицейски управления в Първомай и Асеновград, така и в структури като Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ), "Напоителни системи" и Областната дирекция по безопасност на храните.

"Нямам никаква идея откъде идва това обвинения за контрабанда на горива, зареждам си колата два пъти месечно, но на бензиностанция", добави депутатът, запитан от "Марица" защо го свързват именно с укриване на акциз за горива, а не с някакъв друг канал.

Андреев видя зад атаката дългата ръка на "корпоративната общност", която управлявала Пловдив. Според него в нея влизат бившият шеф на Областната дирекция на полицията Пламен Узунов, Валентин Петров от АБВ и "бивш народен представител от ГЕРБ", чието име Методи Андреев отказа да назове.

"За съжаление това е нивото на народното ни представителство. Ще дойде обаче време, когато на базата на конкретни доказателства Методи Андрееев ще трябва да отговаря както за кадруването, така и за горивата", коментира ген. Валентин Петров.

Преди години имаше скандал, че полицаи са наказвани, защото са задържали наркотрафиканта Будимир Куйович. Една от забравените тези беше, че сърбинът плаща рекет на наши висши полицаи, за да не бъде екстрадиран в родината си.